Росен Желязков обеща военната и политическа подкрепа за Киев да продължи

Снимка: пресцентър, НС

България е дълбоко обезпокоена от безпрецедентните военни действия на Руската федерация в района на Черно море

Председателят на Народното събрание Росен Желязков увери президента на Украйна Володимир Зеленски, че България ще продължи да предоставя военна, хуманитарна и политическа подкрепа на Киев, докогато е необходимо.

На среща в украинската столица с президента Володимир Зеленски, Желязков е изразил и подкрепа за европейската интеграция на Украйна, пише БНР.

От своя страна Зеленски е казал: "Всяка подкрепа от България е важна за нас, никога няма да забравим това, което страната ви прави“. Президентът на Украйна отбеляза, че въздушната тревога, на която българската делегация е станала свидетел, е дала възможност на народните представители да разберат какъв е животът на украинските граждани. 

Постоянните ракетни атаки поставят на преден план пред нас необходимостта от осигуряване на адекватна защита на нашите граждани в най-студените месеци от годината, когато цел на атаките са обекти от енергийната инфраструктура".

"България е дълбоко обезпокоена от безпрецедентните военни действия на Руската федерация в района на Черно море и в частност от нарастващата милитаризация на Кримския полуостров, заяви председателят на парламента. България не признава незаконното анексиране на Крим", декларирал от своя страна Желязков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK