Ромската общност застана зад идеите на кандидат-кмета д-р Атанас Камбитов за развитие на града и общината

снимки: ГЕРБ - Благоевград

На среща с кандидат-кмета от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов, смесеното население в района на Помощното училище в Благоевград показа, че живее сговорчиво и иска отзивчив кмет, който да обръща внимание и на техните проблеми. Хората споделиха, че дори и за дребни неща, като тротоари например, Общината нехае, което ги принуждава сами да си ги правят.

За пореден път, както при десетките други срещи на д-р Камбитов с граждани, беше поставен проблемът с градския транспорт. Спирката на градския автобус е сравнително далеч от махалата, което затруднява пътуващите, особено възрастните хора и майките с деца. Д-р Камбитов обясни, че вече е водил разговори с превозвачите по този въпрос и са стигнали до идеята да се направи промяна в транспортната схема, като тази промяна сама ще покаже ефективността си.

Остро недоволство изразиха жителите на ромската махала от обслужването им от страна на общинска администрация. Тъй като този проблем се поставя от гражданите нееднократно, кандидат-кметът потвърди намерението си за промяна на работното време на общината и превръщането му в плаващо, така че да бъде удобно за гражданите. Като друга мярка за подобряване на административното обслужване д-р Камбитов предлага въвеждането на електронно обслужване, като идеята е данъци и такси да се плащат по електронен път.

Достатъчно внимание беше отделено и на един от най-големите проблеми – безработицата. „Искаме нашите младежи да имат работа, да се развиват, за да създават и гледат семейства”, каза жителка на ромската махала. Тук д-р Камбитов представи заложеното в управленската програма на ГЕРБ за справяне точно с този проблем. С привличането на инвеститори, със създаването на добър бизнес климат, с превръщането на общината в активен партньор ще се отворят работни места както в краткосрочна, така и в дългосрочна перспектива, категоричен беше д-р Камбитов.

Кандидат-кметът от ГЕРБ се срещна и с живеещите в Предел махала, в която основният проблем са неасфалтираните улици, недостатъчният брой контейнери за боклук, канализацията и липсата на детска площадка. Жителите на махалата се оплакаха, че към тях се проявява дискриминационно отношение от страна на общинска администрация, гледаща на тях като на хора втора ръка. „Аз съм имал работници от всякакъв етнос и знам колко сте сърдечни. Недопустима е подобна нетолерантност, защото вие сте равнопоставени с всички останали граждани”, заяви д-р Камбитов. По отношение на решението на общината да не се приемат деца в детска градина, ако родителите им имат неплатени данъци, д-р Атанас Камбитов беше категоричен, че ще премахне тази практика, защото има други начини за повишаване на събираемостта, а не върху гърба на децата.

Накрая беше взето решение ромската общност да излъчи свой представител, който да бъде в непрекъснат контакт с д-р Камбитов по засягащи ги въпроси, на които заедно да търсят адекватни решения.
 

КОМЕНТАРИ

!!10:56 - 21.10.2011
Ееей, Камбитов, ей смешник, хората в психо диспансера няма какво да ядат, ти експо- център ще ми строиш......Да ти се не знае.....покрива на тея хора тече, ти летище ще правиш! Гениално, гениално....
1110:55 - 21.10.2011
Г-н Камбитов, във вашата програма залагате разкриване на работни места- ВИЕ СЪКРАЩАВАТЕ 1000 ЧОВЕКА ОТ ЦИГАРЕНА ФАБРИКА, ПОСЛЕ СИ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ И СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ВИ ВЯРВА! Цигарената фабрика храни толкова семейства; пази боже да ни стане тоя кмет, видяхме герб какво направиха с държавата. Поне града да си опазиме от тях.
?>?10:55 - 21.10.2011
ащо Камби агитира махалата, като на всички е ясно, че така или иначе им е купил гласчетата!
ЛЕНКО07:14 - 21.10.2011
В неделя да променим статуквото, да сложим край на обслужването на монополи и да направим Благоевград най-добрия град за живеене в България, като подкрепим Владимир Елезов с бюлетина 43!!!

FACEBOOK