Ромите от кв. „Кремиковци” цяло лято без питейна вода

снимка: infomreja.bg, архив

Единствената улична чешма в ромския квартал „Кремиковци“ край Гърмен, от която над 700 души от квартала пият вода, е спряна, алармираха местни жители.

„С каруци, пълни с туби и шишета, обикаляме селата, за да си пълним вода за пиене и миене, перем и се къпем в река Канина, ще ни хванат болести“, оплакват се хората от „Кремиковци“.

Те споделиха, че зареждат туби и бидони от уличните чешми в Огняново, Марчево и Гърмен.

„Нямало кой да плаща многото вода, която харчим от уличната чешма в квартала, ни обясниха  от общината причината, поради която ни е спряна кварталната чешма. Нямаме водопровод и естествено в нито една от къщите няма чешми и вода“, коментираха недоволните жители на квартала.

Те се шегуват, че и водата им зависи от политиката и настроението на управниците на деня. Очакват всеки момент от кварталната чешма пак да потече водата, защото идват нови избори за кмет на община Гърмен. 

„Свикнахме на всичко, но и прогледнахме, обещанията отскоро пак заваляха като градушка, лъжат ни от години и сега продължават, защото пак сме пред избори“, коментират още от ромския квартал.

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Димитър22:04 - 02.09.2013
Да се чудиш в кой век живеем? Има две възможности. Първо, ако квартала е незаконен, се разрушава. Къде ще отидат хората е въпроса. Но къде блееха досегашните общинари, нали пред очите им къщите никнеха една след друга като гъби след дъжд. Второ, ако квартала е законен, да се прекара вода и електричество като във всеки нормален дом. И да се заплаща както прави всеки нормален потребител. Но явно на общинарите така им е по-изгодно. Държат хората в скотски условия и преди избори им пуснат по малко "гювеч"...
Ко?16:08 - 02.09.2013
Напалм-а ще реши проблема.
bx09:44 - 02.09.2013
Дано не им я пуснат
БОЖИК05:39 - 02.09.2013
ДПС ша ви пусне вода,вашта мама и извЬнземните.

FACEBOOK

//