Ромите от „Кремиковци” поискаха от Верхад Ислямов питейна вода и църква

снимки: Пресцентър ГЕРБ

Само три неща поискаха ромите от гърменският квартал „Кремиковци“ от кандидата за кмет на община Гърмен от ГЕРБ - Верхад Ислямов, на проведената днес предизборна среща – питейна вода, малка постройка за християнска църква и кадастрален план за узаконяване на парцелите в квартала.

„Достатъчно мандати подарихме на Ахмед Башев, през които той единствено ни омайваше с обещания. Този път няма да хвърляме гласовете си напразно. Който е решил да купува гласовете ни, да не идва в квартала ни на предизборна кампания. 14 години минахме през всичко, купуваха ни, продаваха ни, лъжеха ни. Не искаме мизерните 20 лева на нито един от кандидатите за кметове, искаме реални обещания, които да бъдат изпълнени“, заявиха ромите от квартала.

Така с развети плакати днес над 500 роми посрещнаха в „Кремиковци“ кандидат-кмета от ПП ГЕРБ Верхад Ислямов, с когото те сключиха символичен двустранен и напълно човешки договор въз основа на честната дума и отговорност.

„Ангажирам се да изпълня в най-кратки срокове скромните искания на тези хора, ако бъда избран за кмет на 29-и септември. Днес с очите се убедих, че 14 години тези хора са били използвани единствено по време на избори с единствена цел – да се вземат техните гласове. Не очаквах, че след четирите мандата на ДПС и гръмките отчети и обещания на бившия кмет Ахмед Башев, че в квартала се правят много неща и се влагат пари от общината за подобряване живота на местните жители, положението на тези хора да е толкова тежко и трагично“, заяви Верхад Ислямов.

Той увери, че още първите месеци след избора му за кмет ще направи всичко възможно единствената улична чешма да потече, за да имат хората вода за елементарните си домакински и хигиенни нужди.

Жителите на „Кремиковци“ са категорични, че след като бе избран за народен представител, Ахмед Башев се е разпоредил на временно изпълняващата длъжността кмет на общината Минка Капитанова да спре водата в единствената чешма в квартала на ромите, заради това, че не са гласували масово за него.

Послушната заместничка на Башев изпълнила и второто му наказание към ромите – да събори фургона, който те използваха години наред по време на неговото управление и с негово разрешение за християнска църква.

„Няма да гласуваме за Минка Капитанова, защото е предложена от Ахмед Башев и тя ще продължи да изпълнява неговите наказателни акции към нас. Няма този път да ни излъжат и с 20-те лева, които предлагат за един глас. Последната ни надежда е Верхад Ислямов“, обявиха още недоволните роми от гърменския квартал.

„Хората не искат от управата на общината трудно изпълними или невъзможни неща. Аз поемам ангажимента преди всичко като човек, общински съветник и евентуален кмет да решим по-скоро проблемите на тези хора, защото е срамно и недопустимо в 21 век да има домакинстнва без питейна вода, ограничени права за вероизповедание и непрестанни заплахи, че къщите им ще бъдат разрушени заради административни и изборни интереси“, подчерга кандидат-кметът от ГЕРБ Верхад Ислямов.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

viktor10:11 - 18.09.2013
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ГЪРМЕН УВЕДОМЯВАМЕ ВИ ЧЕ НА 20.09.2013г. ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ СРЕЩИ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПП ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ, КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА ОБЩ. ГЪРМЕН ВЕРХАД ИСЛЯМОВ И ДЕПУТАТИ И КМЕТОВЕ ОТ ПП ГЕРБ С ЖИТЕЛИТЕ НА: с. РИБНОВО- 14.30ч. НА ПЛОЩАДА с. ОСИКОВО- 15.30 ч. НА ПЛОЩАДА с. СКРЕАТНО- 16.10ч. МА ПЛОЩАДА с. ОГНЯНОВО- 18.00ч. НА ПЛОЩАДА с. ДЕБРЕН- 19.30ч. НА ПЛОЩАДА НА НОВИЯ СТАДИОН В УЧИЛИЩЕТО НА С. ГЪРМЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ФУТБОЛЕН ТУРНИР С НАЧАЛЕН ЧАС 19.00ч.
1113:10 - 17.09.2013
наглото същество Ахмед Башев е кадровика в областта ни заедно с простият и тъп Ведат Хюсеин .Тези двамата саизтъкани от злоба и омраза към християните и не зачитат дори мвнението на хората от партията им нито пък на коалиционният партньор БСП. Додва дни началник па ПУ в Гърмен ще е помак , а какви ти е направил християнина професионалист другарю Башев та сееш такава образа и ненавист към християните .В ДАНС до седмица ще цзаработят помаци , каза още Башев в Рибново . За помаците нови ли места ще отварят в ДАНС или ще си отидат професионалистите християни които те арестуваха показно с невинният човек за който и си доносничал и си му бил приятел един живот . Кои хриристияни ще уволниш за да сложиш своитеси хора Башев. Защо прокарваш така тенденциозно линията на разделениетои умлрразата между нас . В Корана и Библията се говорят съвсем различни неща или кланенето в джамията всеки петък е за заблуда на хората че си вярващ? Никой не ти вярва доносноко че си в правята вяра и в правият животти просто си изчадие иси извън всякаква вяра и човешки ценности . Няма да останеш не наказаннодано децата ти не станат изкупвачина твоите грехове защото знаеш че всевишният връща на най- милото .
Подарък14:25 - 16.09.2013
ГЪРМЕНСКО ПРЕДИЗБОРНО Тръгнал Башев, хайде хоп в общината на галоп плаши, лъже-няма срам Ех, юнак голям! А след него-ето виж влачи стадо подлеци гладни, жадни, даже зли стари селски хитреци! Най-подире пълзешком влачи се една калинка и познай коя е тя? Кандидат-кметицата „от Дебрен”-МИНКА!
do pph12:55 - 16.09.2013
Съгласен съм с теб. В ДПС има много все още много достойни хора, но проблемът е, че те мислят а там много мислещите не са на почит и очаквам един по един просто да напуснат движението. Лично аз съм симпатизант, но да ме прощават- щегласувам по разум и съвест и няма да подкрепя Минка Ислямов е по-достойният.

FACEBOOK