Ромите от Гоце Делчев на нож срещу настанили се до имотите им кремиковски цигани

снимка: infomreja.bg, архив

Палатков лагер на избягали роми от гърменския квартал "Кремиковци", разположен от няколко дни в местността "Черешите" под така наречената "Момина кула" в Гоце Делчев, в близост до ромския квартал в града разбуни духовете.

На нож тръгват от днес роми срещу роми в Гоце Делчев, за да прогонят пришълците, избягали след размириците в "Кремиковци". 

Жители на квартала в Гоце Делчев се събират, за да щурмуват палатковия лагер на самонастанилите се цигани.

"За два-три дни са съсипани лозя, градини, за храна на многото им коне е окосена и пашата, където ние водим козите и овцете. Конете им са пуснати на воля и унищожават градини, лозя и ливади в гората. Утре гладът ще ги накара да влизат по къщите ни и да ни крадат", оплакаха се пред ИНФОМРЕЖА жители на гоцеделчевския квартал „Комсала”, където цигани и българи живеят заедно от години без каквито и да са сериозни проблеми между тях.

Те обясниха, че преди два дни са забелязали въпросния палатков лагер в местността "Черешите".

"Това са цигани от Велинград и Пещера, избягали след събитията в Гърмен, където са живеели досега. Ние вече разговаряхме с тях и ни обясниха, че ще берат гъби в района, за да изкарват пари за прехрана на многолюдната си челяд. Тези роми са коренно различни от нас. Това са хора, които плячкосват всичко, без да им мигне окото. Ние не желаем нито да ни свързват с кремиковските цигани, нито да им търпим кражбите. Страхуваме се за децата си, младите момичета и жени, за имотите и къщите си, които могат да бъдат нападнати от решетарите", споделиха притеснени гоцеделчевските роми от "Комсала".

Жители на Гърмен пък тази сутрин признаха, че действително голяма част от ромите в "Кремиковци" са напуснали гетото.

Големи катуни с деца и възрастни хора са се настанили в местността "Мишева поляна".

 

КОМЕНТАРИ

ot goceto00:48 - 29.05.2015
Are da izcheznat tiq cigani ot krimikovci ne gi iskame nqmat mqsto v goceto da si namerqt drugo mqsto kadeto da se zaselqt da si ebat maikata chergari dolni
Asddghj22:02 - 28.05.2015
А и тоя мишок дето се крие зад хората Балтаджиев ли е какъв е,вижда се добре на видеото как бута хората към линейката когато мина а той стои настрани и се озърта дали го снимат,подклажда огъня и стои настрани,с право са го арестували днес.Браво!
до гост00:21 - 28.05.2015
За пазара на труда , са отговорни хората ,за които ние гласуваме...
Гост19:14 - 27.05.2015
Права си Правда, но и пазара на труда нещо ни куца.Безработица голяма.На тези не им се сее тютюн.Да се чуди човек да ги критикува ли, да ги съжалява ли.

FACEBOOK