Роми пребиха и ограбиха мъж в центъра на Благоевград

Йордан Стоянов, снимки: infomreja.bg, архив

64-годишен мъж е бил пребит и ограбен от трима роми в центъра на Благоевград. Инцидентът станал към полунощ в градската градина до хотел "Ален мак".

Йордан Стоянов, който е бивш митничар на ГКПП "Станке Лисичково", тръгнал към денонощната аптека на бул. "Св. Св. Кирил и Методий", за да си купи капки за нос и други лекарства. На излизане от градската градина в неосветен участък го пресрещнал ром, който го попитал дали има огънче, за да запали цигарата си.

В този момент зад него се приближил втори мъж от ромски произход, който ударил пенсионера с твърд предмет по главата. След като паднал на земята, мъжът бил удрян и ритан от двамата си нападатели, към които се присъединил и още един мъж.

След серията от удари Йордан Стоянов бил доведен до безпомощно състояние и бил принуден да даде на побойниците единствените 10 лв., които носел в себе си. След като взели парите, тримата роми избягали.

Като се посвестил от нанесения му побой, Стоянов сам потърсил медицинска помощ в Спешно-приемно отделение. Той бил с подутина на главата и кръвонасядания по лицето. Рентгеновите снимки не показали счупвания на черепа и други тежки травми.

След като раните на пострадалия били обработени, пенсионерът се прибрал вкъщи и отказал да бъде настанен в болницата. 

За инцидента е уведомена полицията, пред следователите Стоянов бил категоричен, че тримата му нападатели са били роми. По случая работят служителите на Първо РУП-Благоевград, които издирват нападателите на бившия митничар. 

Стоянов /на снимката/ е популярен в Благоевград като собственик на кокошките, които всяка сутрин се качват и прекарват деня в клоните на акация, разположена срещу дома му на ул. „Славянска”.

 

КОМЕНТАРИ

grajdanin 318:35 - 02.01.2012
sapun na tazi izmet
Eмо20:48 - 30.12.2011
Интересното е ,че няма никакви коментарии по толкова актуален проблем. Циганите започнаха да ни избиват в центъра на града и на никой не му пука. Докога?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK