Роми плашат с кражби жителите на Шишковци, алармира кметът

Климент Терзийски, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на село Шишковци Климент Терзийски обяви, че групи роми обикалят ежедневно полетата в селото с намерения да извършат кражби. “Като ги питаме какво правят, те ни отговарят: “Вие нищо не можете да ни направите. Цветелин Кънчев е зад нас и много неправителствени организации. Имаме опасения тази година за черешовата реколта, въпреки че полицията си върши безупречно работата”, обяви Терзийски.

По негови думи напрежението идва от убийството на пазача Пламен Момчилов преди три години в селото. Тогава група роми пребиха до смърт мъжа в опит да запази реколтата си от череши.

“Една врата от шахтите на Напоителни системи не е останала. Всичко откраднаха, сега и за реколтата си от череши са притеснени хората”, каза Терзийски.

“За случая сме сезирали полицията. Климент Терзийски не е информирал нито общината, нито полицията. За мен това е безотговорно. На 15 май е връчена заповедта за черешовата кампания на всички кметове по села и той не е казал нищо. След това се оказва, че неправителствени организации карат хора да крадат черешите в селото. Нека да кажа ясно, че кметът не е звезда и той трябва да работи с компетентните институции”, коментира проблемът кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи през миналата година е имало 3 случая на кражба на общо 80 кг череши.

Със разследването на случая се е заела и полицията в Кюстендил, която ще установи дали има отправяни подобни заплахи от страна на роми към шишковчани.

 

КОМЕНТАРИ

ddd19:34 - 18.05.2013
Xa xaxa xaxaxaxaxaxaxaaaaaaaaaaa
nn18:44 - 18.05.2013
капани тип "меча стъпка" нямате ли! с повече шипове и по - яки пружини стават чудеса! пък халал да им е метала, от който са направени!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//