Роми от Сатовча арестувани за убийството на мъжа пред дискотека "DOPE"

снимка: infomreja.bg, архив

Двама роми от Сатовча са задържани за убийството на 32-годишния Борис Богданов от град Попово, за който случай ИНФОМРЕЖА първа съобщи.

Полицията в Гоце Делчев вчера е спипала група от петима мъже от Сатовча. След проведените разпити е установено, че двама от бандата са съпричастни към инцидента с младия мъж. Те са оставени в ареста, а другите трима са освободени.

Криминалисти продължават да събират доказателства и да разплитат случая, който изправи на нокти жителите на града.

Прокурор Весела Стоилова от Окръжна прокуратура - Благоевград съобщи, че засега обвинението е срещу неизвестен извършителт по член 122 от Наказателния кодекс - смърт по недпредпазливост.

ИНФОМРЕЖА научи, че арестуваните нападатели са криминално проявени и имат присъди за кражби и побоища. Това са Филип Филипов и Веселин Джулджов от село Сатовча. Другите трима са освободени след изтичане на 24-часовото задържане. 

Мъжете от Сатовча работят като тиклари и са познати в общината като хора, разполагащи с достатъчно пари. Редовни посетители са били на нощните заведения в Гоце Делчев. 

Сервитьори ги познават като хора, които консумират големи количества алкохол и плащат немалки сметки.

Все още не е ясно защо нападателите са пребили 32-годишния мъж от Попово. ИНФОМРЕЖА  научи, че всичките са били клиенти на дискотетека "DOPE" във фаталната нощ и още там е припламнало напрежение между тях. 

Под въпрос остава поводът, по който Борис Богданов се е оказал в Гоце Делчев. Една от версиите, по която се работи, е, че той е имал връзка с момиче от района на Гоце Делчев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, случаят стана известен едва след смъртта на младия мъж, който издъхна вчера сутринта в болница "Токуда". Той не бе отразен в полицейския бюлетин.

Борис Богданов бе открит на 4-и януари в безпомощно състояние на паркинга на гоцеделчевската дискотека "DOPE", бившата "Бандера Роса", от случайни минувачи.

Младежът бил в кома и веднага бил закаран в МБАЛ "Иван Скендеров". Вследствие на тежкото му състояние от установената черепно-мозъчна травма и два кръвоизлива в мозъка неврокопските медици са предприели неговото транспортиране в столичната болница "Токуда", където след два дни той издъхнал.

"Нямаше видими следи от побой", казаха лекари от болницата в Гоце Делчев, които са прегледали и дали първа помощ на Борис Богданов.

От полицията в ГоцеДелчев обявиха, че работата по случая продължава и не са изключени още арести на заподозрени лица.

 

КОМЕНТАРИ

iliq hadjiev13:42 - 28.01.2015
kazvate che ciganite zaslujavat zatvora dobre. A znaete li mom4eto koeto e obito zashto e bil v goce del4ev ?? .. momichee mnogo qsno 4e taka shte kajat.. predlagal im e narkotici (treva) .. nqma sledi ot poboi kvo stava tuka tolkova e prosta situaciqta noo nqkoi hora si zatvarqt o4ite ..
dgd23:50 - 16.01.2014
deeba mamavi deeba kato negi poznavate tegi obvinqvaite be pomaci prosti mamavi deeba tezi momcheta she izleznat ot toq zatvor i gledaite kvo stava s vas mamavi deeba
re6tari10:43 - 13.01.2014
ciganite na sapun,ili asvalt
hyi01:52 - 13.01.2014
dojivoten zatvor za ciganite

FACEBOOK