Роми от Хвостяне потрошиха вратата на реанимацията в Гоце Делчев, отказали им свиждане с пациентка

снимка: infomreja.bg, архив

Роми от гърменското село Хвостяне тази сутрин малко след 7 часа са потрошили входния портал на отделението по реанимация в болницата „Иван Скендеров” в Гоце Делчев, след като им е било отказано свиждане с приетата предната нощ 19-годишна Силвия Филипова, която се възстановявала от направените и промивки и други животоспасяващи манипулации.

Девойката е била приета в лечебното заведение предната нощ в безпомощно състояние след опит за самоубийство. Тя опитала да сложи край на живота си с антидепресанти, като изпила немалки количества хапчета „Анафронил” и „Диазепам”.

Рано сутринта обаче притеснените й близки - една възрастна жена и две млади момичета, пристигнали в болницата да се информират за състоянието на Силвия и настояли пред дежурните да я видят веднага.

След като медиците отказали да изпълнят желанието им, вдигнали скандал и започнали да ритат и блъскат входната врата на ОАРИЛ, като я счупили заедно с големия стъклен портал на отделението.

Никой от персонала не е пострадал. Веднага е била уведомена полицията в града, след което униформените са задържали агресивните роми.

За случая е сезирана и Районната прокуратура в Гоце Делчев. По настояване на близките момичето е било изписано днес за домашно лечение. Лекарите са гарантирали, че вече няма опасност за живота й, въпреки че са смятали, че девойката трябва да остане под лекарско наблюдение още едно денонощие.

Тъй като момичето не е било здравно осигурено, на близките е издаден протокол за заплащане на един леглоден.

Персоналът на ОАРИЛ е категоричен, че освен наказанието, което ще им наложи съдът, извършителите на погрома трябва да възстановят и сериозната щета, нанесена на отделението.

 

КОМЕНТАРИ

basi17:15 - 11.05.2015
Аз лично никога не съм чувала, да има свиждания в реанимация. Точно защото е реанимация и не може всеки циганин да се разхожда колкото му скимне. Или пък като му бъде забранено, да чупи всичко наред, а 100 % не плащат даже здравни.И плюс това циганцицата не енаправила опит за самоубийство заради мен! ;) Е няма толкова нагло племе, няма !!!
искрено и лично16:41 - 11.05.2015
Поведението на ромите е наистина вандалско. Но нека си признаем всички- какви за Бога са тези соц-порядки да не можеш да идеш в болница при близките си по всяко време, макар и за малко??!! Това се случва не само на ромите, но и на нас. Защото всички мълчим! Идете вижте как е на запад, та да видите позволява ли си там някой лекар или даскал да се държи властнически гражданите, както тук масово го правят. Да не говорим, че лекарите в БГ въобще нямат практика да информират подробно близките за състоянието на болния. А в Гоце Делчев една част от лекарите са си чисти убийци! Прокуратурата тях трябва да ги разслева! Как например изписват баби и дядовци без да ги оперират, но пък с гипсове без дори да са наместили коститите им с претекст, че са възрастни и не могат да се оперират. И защо- защото пациентите са помаци?! Като не им се занимава (от мързел, некадърност или злоба)- поне да насочват близките им да ходят в София при техни кадърни колеги! Но те и това не правят! Вживяват се в ролята на Господ и определят кой да мре и живее. Хора, ако закъсате със здравето или пък ваши близки- въобще не ходете в тази болница. Тя е абсолютна пародия на истинска болница! Не само, че няма да ви излекуват, ами и ще търпите малоумщините на разни комплексирани същества!
aihyr22:27 - 10.05.2015
mangala sie mangal kogato i da go gramne6 vse e kasno
aiche17:33 - 10.05.2015
Mrasni,dolni mangali!!!

FACEBOOK