Роми нападнаха българи в Благоевград, мъж в болница с разбита глава

снимка: infomreja.bg, архив

Цигани нападнаха и биха българи, един ударен с бухалка по главата е настанен в болница с комоцио, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал към 21.30 часа снощи пред блок 10 в квартал „Орлова чука” в Благоевград. Компания чествали в градинката пред блок 210 ведно мъжкия празник 2-ри февруари и Трифонов ден „на патерица”, пуснали си и музика.

Живущия в блок 7 ром, майстор на улуци Атанас Т., им направил забележка, че от музиката жена му не може да спи, а утре /днес-б.р./ трябвало да става рано за работа. Понеже синът на „Малкия Мук”, както наричат Атанас, не се разбрал с компанията, която го нагрубила, той извикал подкрепление от ромския блок, намиращ се също в „Орлова чука”.

Няколко роми, предвождани от известния в махалата с прякора си „Кашкавала”, нападнали празнуващите. Най-тежко е пострадал във възникналото меле 50-годишният Никола С. Той бил ритан в корема, имал синина на едната скула и по думите му, бил ударен от ромите по главата с бухалка.

В боя бил блъскан и експолицая Васил Бойчев, който през юли 2011 година бе осъден на 4 години затвор за изнасилване на своя позната, извършено през септември 2010 г. в парк „Бачиново”. Бойчев излежава присъдата си в затворническото общежитие в Бобов дол. Почти всеки уикенд той идва в домашен отпуск заради доброто си поведение.

Пострадалият Никола е приет в МБАЛ-Благоевград с комоцио и разкъсна рана на главата, настанен е в отделението по хирургия под лекарско наблюдение.

По неофициална информация 50-годишният подстрекател на сбиването Атанас Т. е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУП-Благоевград. Инцидентът се изяснява от полицията.

Към 21.30 часа снощи отново е получен сигнал за масово сбиване в ромската махала в град Петрич. Няма приети в болница, това е поредното сбиване в ромското гето в Петрич, където от година има сблъсък между две враждуващи фамилии. В основата му е любовна връзка между две момичета от враждуващите кланове Мечовци и Ресовци.

 

КОМЕНТАРИ

кочето18:03 - 04.02.2013
Италианче пита дядо си : - Дядо ,дядо какво означава "Булгаро"?. Дядото отвръща: - Пази се дядовото от тези, тези като те видят ще ти открадат и последната стотинка. Крадат като за последно"!
цецко14:46 - 04.02.2013
циганче пита баща си:Тате какво е демокрация Бащата:Демокрация е тогава, когато всички българи работят ,а ние получаваме помощи просто ей така. - А това не ги ли дразни. - Дразни ги,ама това вече е расизъм.
11112:52 - 04.02.2013
Пак към КОЧО... И внимавай с изразите си да не станеш "Къцан Коч".... Не го имай като заплаха , а като съвет...защото разбивам че живееш някъде около циганската махала...хо хо хо...а такива като теб хората ги надушват от далече :)
11112:49 - 04.02.2013
Към КОЧО.... Има един момент, който изпуска твоята малоумна сплескана от всякъде главица...Да грамотен съм и ако прочетеш внимателно коментара ми ще разбереш, ноооо надали... на теб ти липсват първите седем и останалите години..простотията си е по хората казва народа...но такива като теб са събрали цялата простотия в себе си....Относно това, когато има "мангалска" сватба и кога трябва да се спре музиката, МАЛОУМНИКО, попитай органите на реда не мен!!!!Относно мангалите...ще те попитам ти чист българин ли си?...Не ми се вярва след 500г. турско робство да си чист :) но това е друга тема ти не се бъркай там...зле си "ГОВНЪО"....хо хо хо....

FACEBOOK