Рокери от Югозапада откриха „Мото сезон 2013“

снимки: infomreja.bg

Стотици любители на моторите и рок музиката от цяла Югозападна България се събраха в Благоевград за откриването на „Мото сезон“ 2013 г. Началото бе поставено в 11 часа на Полигона, където отец Николай отслужи водосвет. Приветствия към мотористите отправи заместник-кметът по културата Валери Смиленов.

Тазгодишният събор обаче бе помрачен заради смъртен случай на моторист, станал час преди откриването на сезона. 33-годишният Мариян Манчев от Сандански загина при катастрофа на Е-79 в Кресненското дефиле, на път за Благоевград.

Младият мъж подценил пътната обстановка и в условия на дъжд и мокър път изгубил контрол над мотора и се блъснал в мантинелата. Заради тежките травми, които получил при жестокия удар, санданчанинът Мариян Манчев издъхнал по време на транспортирането му към благоевградската болница.

Разбрали за нелепата смърт на приятеля си, мотористите почетоха паметта му с едноминутно мълчание.

След официалното откриване на сезона 50-ина рокери се включиха в почетната обиколка на Благоевград и озвучиха с рев на мотори областния център.

Въпреки дъждовното време и трагичния случай мотористите намериха сили да продължат мото събора и в следобедните часове на Полигона започнаха атракциите в програмата - бавно управление на пистов и кросов мотоциклет, тикане на кен с бира на мотор, „палене“ на гума и още куп зрелищни атракции.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ивайло Апостолов01:59 - 09.04.2013
Благодарим на организаторите за любезното съдействие в проведената по време на мероприятието благотворителна акция "Сърца на две колела", в помощ на деца с двигателни проблеми!(Фондация "Профилактика за здраве")
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK