Родни кардиолози преглеждат безплатно българи в Албания

Снимка: БГНЕС

Инициативата е на Фондация "Българска памет", подкрепена от вицепремиера Мария Габриел

Днес и утре в област Мала Преспа, един от планинските региони в Албания, населен с хора с български произход, български лекари провеждат профилактични кардиологични прегледи.

Инициативата на фондация "Българска памет" се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел и със съдействието на Министерството на външните работи, което осигури транспортирането на лекарския екип и оборудването с военния самолет Спартан и логистична помощ на терен.

Кардиолозите от България преглеждат пациенти в поликлиниката в с. Пустец с професионално оборудване, осигурено от българска болница в периода 18 – 20 август 2023 г.

“Благодаря на г-жа Габриел и МВнР за съдействието, както и на Сити Клиник и проф. Иво Петров, които откликнаха на нашата идея и с помощта на които успяхме да осъществим профилактичните кардиологични прегледи. Това не е първата благотворителна инициатива, която правим за хората в региона, няма и да е последната”, сподели д-р Милен Врабевски, основен организатор на мероприятието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK