Родители адвентисти държали трите си дъщери под ключ с години, откриха дядото убит

Снимка: Infomreja.bg, архив

3 момичета, които никога не са ходили на училище, са открили полицията и социалните в столичния ж.к. "Люлин".

Дядо им пък е бил убит, след като алармирал за тях. 87-годишният Стефан Янев е намерен убит вчера в блок 741 в столичния квартал „Люлин”. Той е обявен за издирване на 12 февруари.

Пенсионерът изчезва, след като разкрива в предаването "Съдебен спор" по Нова телевизия, че трите му внучки са живеели в тотална изолация и са държани под ключ от родителите в апартамента им с години. Момичетата не са контактували с никого. Те са на 14, 15 и 19 години.

Тялото на възрастния мъж е открито около 17 часа вчера, съобщиха от СДВР. По трупа е имало видими следи от насилие. Той е намерен на общ балкон на блока срещу апартамента, в който живее дъщеря му със съпруга си и трите им дъщери.

На място е извършен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство. Работа по разследване на престъплението продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.

Трите момичета никога не са посещавали училище и фактически са били заложници на родителите си, които „не харесвали българското училище”. Вчера дъщерята и зетят на убития Стефан Янев, които са адвентисти, са задържани.

Директорът на „Социално подпомагане” – Люлин Димитрийка Цанова заяви, че техен служител дошъл в апартамента, в който са били затворени децата, след като получават сигнал от журналисти.

Опитите да се достигне до семейството и децата обаче били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните, които търсят помощ от МВР и прокуратурата.

Когато служителите най-накрая успяват да влязат в апартамента установяват, че трите момичета са живеели в много лоши условия.  

"Семейството явно е живяло в една стая, където имаше един диван и едно легло, имаше много дрехи, беше разхвърляно", обясниха социалните.

Те признават, че преди около пет години съседи на семейството са подали сигнал, че децата не ходят на училище, но и тогава социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите.

"Децата ще бъдат изведени от семейството. Днес очакваме да ни бъдат предадени и да започнем работа с тях", допълни Цанова. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

годжи13:07 - 23.02.2018
Страхотно заглавие, само че в репортажа мъжът каза че е православен. Защо лъжете и манипулирате хората ?!
Код за сигурност, въведете кода 9kd