Респект! Кюстендилецът Радослав Наков сред спасителите в Турция

Снимки: Личен архив

Постъпката му предизвика повод за гордост

Кюстендилецът Радослав Наков е сред спасителите, които рискуват ежедневно своя живот, за да спасят затрупаните под руините в Турция. Преди три дни, Ради, както го наричат близките му, замина с българската група за оказване на помощ на пострадалите след разрушителните земетресения в Турция.

Радослав е служител в местната противопожарна служба, както и планински спасител към ПСС - Кюстендил. През последните години той е участвал в множество спасителни операции на пострадали или загубени туристи в планината.

Постъпката му предизвика повод за гордост, а стотици кюстендилци споделяха снимки от продължаващите спасителни акции в град Бесни, където разрушенията са потресаващи.

„Тези момчета денонощно се борят за спасяването на човешки животи на територията на Р. Турция. Респект!“, пишат негови приятели.

Именно в град Бесни, където е Ради, спасителите откриха жена, престояла под отломките повече от 100 часа, след рухването на жилищен блок.

В социалните мрежи и по телевизиите хора от засегнатите от земетресенията райони призовават за спешна помощ, твърдейки, че от разрушените сгради все още се чуват гласове на оцелели.

КОМЕНТАРИ

Sashka15:31 - 11.02.2023
Браво! Респект! И Гордост!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK