Решетки за двама, извършили редица кражби в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Определенията на РС – Кюстендил, подлежат на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама обвиняеми за кражби- В. Г. и П. А., като за първият престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът уважи исканията на Районна прокуратура  - Кюстендил, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

Видно от събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършили престъпленията, за които РП – Кюстендил им е повдигнала обвинение.

Обвиняемият В. Г. е осъждан многократно, преимуществено за престъпления против собствеността, това сочи към извода, че има реална опасност да извърши и друго престъпление, пише в мотивите на съдия Тодоров. П. А. е неосъждан, но е извършил, за периода 06.08.2022 г. – 12.08.2022 г. 3 престъпления против собствеността.

Прокуратурата е привлякла Васил Г. като обвиняем за това, че от 06.10.2022 до 10.10.2022 г., от къща на ул. „Козлодуй“ в гр. Кюстендил е отнел чужди движими вещи – 3 мобилни телефона и 35 лв. от владението на собственика, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Обвиняемият е излязъл от затвора на 07.03.2022 година, след изтърпяно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца.

П. А. е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура за това, че за времето от 06.08.2022 г. – 12.08.2022 г., в гр. Кюстендил, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот, в условията на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи от владението на трима собственици, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Кражбите са извършени от два магазина на ул. „Банска“ и ул. „Мездра“, и от заведение на ул. „Ропотамо“. Отнети са мобилен телефон, парични суми и кутии цигари, на обща стойност 1993, 70 лв.

Определенията на РС – Кюстендил, подлежат на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK