Ремонтират улици, водопроводи и канализации в 15 населени места в Петричко

Снимка: Община Петрич

Ще бъде решен трайно и проблемът с водоснабдяването на селата Кърналово и Михнево

Община Петрич започна изпълнението на капиталовата си програма в селата - ремонт на улици, подмяна на водопроводи и изграждане на канализации.

Общо 15 са населените места в общината, в които ще се извършат дейностите. Изпълнени на този етап са проектите за подмяна на водопроводи по критични улици в селата Генерал Тодоров, Дрангово и Тополница, остава полагането на новата настилка.

Предстои подмяна на водопровода на ул. „Гоце Делчев“ в село Първомай, ще има и нова асфалтова настилка след това.

В с. Кулата ще бъде извършен основен ремонт на улична платно – ул. „Брегалница“ с полагане на асфалтобетонна настилка.

В селата Ръждак и Камена се предвижда реконструкция на улици с полагане на нови бордюри, където не съществуват или са компрометирани.

Водопроводът на две улици в село Самуилово ще бъде сменен, след което ще се бетонират и поставят бордюри.

В село Скрът вече им нов водопровод на ул. „Хан Крум“, предстои полагането и на настилка от бетон.

В село Рупите започна ремонтът на ул. „Гоце Делчев“, а в село Старчево ще се инвестира за довършване на ул. „Старошево“ – подменен е водопроводът, предстои полагане на настилка.

Улица „Марица“ в село Марикостиново е в инвестиционния списък за тази година – асфалтиране и нови бордюри.

Ще бъде решен трайно и проблемът с водоснабдяването на селата Кърналово и Михнево чрез реконструкцията на довеждащия водопровод и тласкател – 3 600 м., заложена за изпълнение от Общината.

Ще продължи и процесът по изграждането на вътрешна канализационна мрежа на село Кавракирово – близо 400 м. нова канализация.

В град Петрич приключи ремонтът – водопровод и асфалтова настилка на ул. „Папульо“. Общината подготвя проект за основен ремонт на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ – от кръстовището с ул. „Струмешница“ до кръстовището с ул. „Тома Митов“.

Предвижда се да бъде подменен водопроводът, да се положи нова асфалтобетонна настилка и нови тротоари. Проектно разработена е и ул. „Тома Митов“ – нов водопровод и настилка.

В град Петрич и за ул. „Битоля“ има готов проект за ремонт в участъка от ул. „Цар Борис III“ до ул. „Свобода“, който ще включва нов водопровод, настилка, тротоари и дъждоприемни шахти.

Дейностите в спешен порядък и в останалите населени места остават също приоритет през годината.

„Много е важно да подхождаме рационално – ако не решим въпросите с подземната инфраструктура, в частност водопроводи и канализации, обричаме новите настилки. Затова действията ни са подчинени именно на тази методика, за да имаме устойчиви резултати“, коментира кметът Димитър Бръчков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//