Ремонтират граничния пункт "Станке Лисичково"

Снимка: Infomreja.bg

Стойността на проекта е над 15,4 млн. лв. без ДДС

На 21 юни започва реконструкцията на ГКПП Станке Лисичково/ МП Логодаж. По време на целия ремонт движението на леки и товарни превозни средства през пункта няма да се спира, но е възможно да бъде ограничавано в някои участъци.  През първия етап на строително-монтажните работи пътническият и товарният трафик ще преминават през двете съществуващи трасета, като ще се запази досегашната организация по контрол на транспортните средства.

Строителството ще се извършва от двете страни на наличната инфраструктура. През втория етап на строителните работи движението ще бъде отклонено през новоизградените трасета. 

Предвижда се двете фази на ремонта да продължат 180 дни като се планира трасетата от едно да станат три (две за лек и едно за тежък трафик) в посока, както и да се построят нови площадки за дезинфекция, хладилен контейнер и рентген, да се поставят нови кабини, осветление и козирка.  Ще бъдат изградени нова административна сграда,  халета за щателна митническа проверка, санитарни помещения за преминаващите,  както и цялата прилежаща водопроводна и комуникационна инфраструктура. 

Стойността на проекта е над 15,4 млн. лв. без ДДС, като финансирането е осигурено от държавния бюджет чрез Агенция „Митници“.

С осъществяване на реконструкцията, освен повишаване на пропускателната способност, ще се постигне и по-ускорена обработка на тежкия трафик чрез събиране на една линия на всички контролни дейности от компетентността на Агенция „Митници“ (митническия контрол на операциите по митническо оформяне на стоките, обработките по измерване на масата на пътни превозни средства, разрешителния режим, винетния контрол), съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK