Рекордно ниски температури утре сутрин

снимки: infomreja.bg

Времето у нас ще се задържи изключително студено. Заради дебелата снежна покривка и ясното време, приземният въздух сутринта, в някой котловинни райони на страната, ще изстине до рекордно ниски температури, пише dariknews.bg.

Във вторник сутринта се очаква минималните температури да бъдат от минус 20 до минус 25 градуса, на отделни места и по-ниски, до минус 27 градуса прогнозират метеоролозите.

Не е изключено да бъдат поставени рекорди за най-ниска температура измерена на 31 януари въобще.

На 26 януари 2010 г. бе измерена температура от минус 28,2 градуса в Севлиево.

(Най-ниската температура в населено място е регистрирана през зимата на 1947 г. в град Трън, западно от София - минус 38,3 градуса по Целзий.)

В няколко града в страната вече бяха измерени минимални температурни рекорди в понеделник сутринта. Най-ниската температура от минус 24 градуса отчетоха термометрите в Чирпан, под минус 20 градуса паднаха температурите и във Видин. В Монтана, Оряхово, Свищов, Ловеч и Велико Търново толкова студено не е било от 1961 г.

Тогава са измерени от минус 18 до минус 13 градуса, а тази сутрин са измерени с 2-3 градуса по-ниски температури. Сред останалите места с отрицателни температурни рекорди се наредиха Варна, Елхово, Кърджали, Ново село и Разград.

Според прогнозата и в следващите дни времето у нас ще се задържи изключително студено. Синоптиците предупреждават да не пренебрегваме съчетанието на студ, сняг и ветровито време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK