Рекордната сума от 12 150 лева дариха на децата сираци от община Гърмен в кампанията "Да подадем ръка"

Снимки: Община Гърмен

"Колко струва да сбъднеш мечтите на Коледа,
да повярваш, че можеш да бъдеш щастлив,
да повярваш в живота, а също и в хората,
и отново да видиш света по-красив".

За четвърта поредна година общинската администрация в Гърмен, начело с кмета Минка Капитанова, съвместно с училищата, детските градини, читалищата и многото съпричастни и добронамерени жители прегърнаха благотворителната кауза „Да подадем ръка“ и събраха рекордната сума от 12 150 лева за подпомагане на децата сираци от 0 до 18 години.

И тази година благодарение на активното участие на добрите хора от Гърменско събраните средства ще стоплят и зарадват децата сираци.

Кампанията „Да подадем ръка“, обявена от кмета на общината Минка Капитанова, продължи няколко седмици и бе съпътствана с много благотворителни  инициативи в училищата, детските градини и редица населени места в община Гърмен.

Кулминацията бе ден преди Коледа и завърши с коледен базар, невероятен благотворителен концерт на самодейни групи от община Гърмен и гост изпълнителя Янко Неделчев и, разбира се, със събраната най-голяма сума до момента за децата сираци в размер на 12 150 лева.

Според разчетите на кампанията "Да подадем ръка" с всяка следваща година благородната инициатива се разраства и в нея се включват все повече добри и съпричастни със съдбата на сираците от общината хора.

През първата година на обявената благотворителна инициатива, през 2013 г., бе събрана сумата от 6 300 лв., която бе разпределена и бяха подпомогнати 42 деца. През 2014 г. със събраните 7 958 лв. бяха подпомогнати 46 деца, а през 2015 година общината, учениците, децата от детските градини и жителите на община Гърмен зарадваха 45 деца полусираци с по 246 лв. и две деца сираци с по 492 лв. от събраните 12 054 лева.

„Щастлива съм, че кампанията „Да подадем ръка“ за подпомагане на децата сираци в община Гърмен докосва все повече благородни сърца. Това е кауза, която доказва, че сме здраво, единно и съпричастно общество, като съпричастността и благородството са особено силно изразени при подрастващите с подкрепата на техните родители и учители, пред която добродетел се прекланям", коментира кметът Минка Капитанова. 

 

КОМЕНТАРИ

дебрен09:20 - 27.12.2016
злобните коментари са на крадливите депесари и гербери дето си строят хотели с крадени пари от народа
доброто винаги печели10:58 - 26.12.2016
Със злобни и долни коментари не можете да загасите туй що не гасне у хората от община Гърмен а именно доброто и съпричастността . Шепа дзверилници се опитват да ни делят , да ни унижават да ни подценяват но не се гаси туй що не гасне в човешкото сърце и душа .
gxd10:22 - 26.12.2016
Много добра кампания. Поздравявам Минка. А злобните коментари ги пише на башо апашо грозната щерка
Иво08:07 - 26.12.2016
Лъже.Парите са от Амзов от Абланица

FACEBOOK