Рекордна цена на златото

Снимка: nova.bg

Тази сутрин тя е нараснала с 0,74 долара

Цената на златото тази сутрин слабо се променя, оставайки на нивата от септември 2011 г., когато беше регистрирана най-високата стойност на благородния метал. Инвеститорите предпочитат надеждните активи на фона на неизвестното влияние на коронавируса върху икономиката, показват данните от борсовата търговия.

Към 8.23 часа цената на августовския фючърс на златото на нюйоркската борса Комекс нарасна с 0,04% или с 0,74 долара до 1821,35 долара за тройунция. По време на вчерашната търговия тя дори достигна нива от 1829,65 долара, което е най-високата стойност от 14 септември 2011 г. Юлският фючърс на среброто поевтиня с 0,32% до 19,223 долара за унция.

Златото, която традиционно се смята за надежден актив по време на икономическа неопределеност, продължава да запазва своята привлекателност за инвеститорите заради неизвестността около продължителността на пандемията от коронавирус и нейните последици за световната икономика.

Цената на златото изглежда много оптимистично както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Съществуват достатъчно катализатори, които могат да я изведат на рекордна траектория до края на годината“, отбеляза старшият пазарен анализатор на брокерската компания OANDA Едуард Мойя.

Според данните на университета Джонс Хопкинс, който обобщава данните на федералните и местните власти, а също така на медиите и други открити източници, броят на заразените от COVID-19 в света е над 12 милиона, починалите са над 500 хиляди души. /nova.bg/

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK