Рекорден брой деца в третата тренировка на Жеков

снимка: Община Благоевград

Над 40 деца на възраст от 8 до 16 години се включиха в третата открита тренировка на бившия национал Андрей Жеков. В зала "Скаптопара" освен Жеков занимания с децата проведоха и състезателите на Пирин Хайстер – ЛТУ.

Жеков призна, че подобни тренировки му носят огромно удоволствие: ”За мен тези срещи протичат добре. В децата виждам желание да спортуват, а това е най-важното. На първата среща бяха 10, на втората 20 на възраст между 8 и 16 години, които никога не са играли волейбол. А днес над 40, това е супер! Честно да кажа тези срещи с децата са ми приятни. В дните, в които имаме такива, се чувствам много добре. Всички ние сме тръгнали оттам, започнали сме да играем волейбол, защото ни е било много интересно. Виждам, че и на децата им е много интересно, забавно и приятно. Доволен съм след като приключи деня със среща с децата”.

Днешната тренировка може да бъде и последна, защото след това се планира сформирането на групи, които ще тренират по график. Андрей ще пътува до Благоевград веднъж седмично, докато е свободен и има възможност, за да бъде с децата, да тренира и разговаря.

В същото време доскорошния разпределител на националния ни отбор по волейбол Андрей Жеков разкри, че селекционерът Камило Плачи иска среща с него. Това лято Жеков се отказа от участие в националния ни тим преди Олимпиадата, но все още не е обявил кога ще се върне в игра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK