Редица прояви и множество постижения за туристите от ТД „Осогово“ през 2015 г.

Снимка: ТД "Дружество"

Редица прояви и множество постижения за туристите от ТД „Осогово“ - Кюстендил, показва отчета на председателя на дружеството Христо Абаджиев.

През 2015 година се навършиха 120 години от оригиналната „Покана” на Щастливеца, в която за първи път се появява известният лозунг на българския туризъм „Опознай България, за да я обикнеш! Всичките прояви на дружеството бяха посветени на тази знаменита годишнина.

В своята над 100-годишна история дружеството полага основите и постига добри резултати в развитието на ориентирането, алпинизма и спортното катерене, спелеологията, водния и колотуризма.

Спортно-тренировъчната дейност на Спортен клуб по ориентиране ”Руен - 92” - гр. Кюстендил през 2015 година беше подчинена на изпълнението на задачите, свързани с успешното участие на наши състезатели в състезанията от Спортния календар на Българска федерация по ориентиране. 

Спортният календар на клуба беше изпълнен и резултатите бяха налице - участие в 10 Национални и републикански купи и Държавни първенства по ски и лятно ориентиране.

 Спечелени бяха 15 първи места, 17 – 2-ри, 20 – 3-ти, 5 – 4-ти, 4 – 5-ти, 2 – 6-ти места.

На традиционното открито републиканско състезание за купа “Кюстендилска пролет”, проведено в района на картинг пистата, взеха участие близо 130 състезатели от 20 клуба от цялата страна.

На 11 август туристи, планински спасители и приятели отдадоха почит на кюстендилските алпинисти Людмил Янков и Стоян Наков пред паметната плоча при Втора тераса на Мальовица в Рила.

На 17 април на паметника на ул. „ Л. Янков“  кюстендилската общественост почете паметта на двамата алпинистите.

През месец май  водният клуб „Струма 2012“ откри сезона за каякарите, организирана от Каяк клуб Варна.

С тези и още много други инициативи премина изминалата гоина за туристите от ТД „Осогово“. Всички те си пожелаха настоящата 2016 г. да бъде още по-успешна и изпълнена с много позитивни изживявания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK