Редица поражения след силния вятър в Дупница

Снимки: Община Дупница

Падна част от санировката на блок, има наклонен стълб и скъсани жици

По всички подадени сигнали в Община Дупница за поражения след силния вятър са предприети вече действия. Зам.-кметът Крум Милев, главният инженер Иван Бельов и фирмата, която бе избрана за строителен надзор за бл.8 в ж. к. "Дупница" бяха днес на място, където се е отлепила и паднала част от санировката.

"Свързахме се вече с фирмата-изпълнител и в следобедните часове ще имаме среща с тях, със строителния надзор на обекта в Общината. Гаранционният срок е изтекъл. Независимо от това ще преценим какви действия да предприемем след срещата с фирмата изпълнител. Имаме сигнал за проблем с хидроизолацията на блок в кв. „Велчова завера“, където вече сме изпратили експерти за оглед и констатация, за да предприемем последващи действия и там", лаконичен бе Милев. Изпълнител на ремонтните дейности по санирането е "Телебилд" ООД-София.

Силният вятър е скъсал и въжето на пилона над града в парк "Дренски рид", като предстои подмяната с ново. Покривната част на беседката е напълно унищожена, както и част от кошчетата за отпадъци, за което също са предприети действия. Възстановено е вече видео-заснемането в района, което бе прекъснато.

"Има наклонен стълб в поляните в посока Парк "Рила", който не представлява опасност за пешеходците, като от енергийното дружество ще си предприемат необходимите действия. Има сигнали за паднали клони, паднали керемиди, както и за огради, които са обаче частна собственост. Работи се на терен по почистване и премахване на опасни елементи", заключи Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK