Рецидивист влиза в затвора за поредна кражба

Снимка: Infomreja.bg

Последното му наказание - 2 години „лишаване от свобода“, е наложено от Районен съд- Дупница

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, което да се изтърпи при първоначален режим „строг“, определи Районен съд – Кюстендил, за 33-годишния Васил Г. Той се призна за виновен в извършване на кражба на мобилен телефон, в условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

Васил Г. се призна за виновен в това, че на неустановена дата през месец февруари тази година, от къща на ул. „Цар Михаил“ е отнел чужда движима вещ- мобилен телефон, на стойност 302 лв., от владението на собственичката му, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да го присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Имуществените вреди от престъплението са възстановени на собственика.

Васил Г. е осъждан многократно, последното му наказание - 2 години „лишаване от свобода“ е наложено от Районен съд- Дупница, през юни тази година, след като съдът го е признал за виновен в кражба на златни и сребърни бижута от къща в Дупница, на стойност 2645 лв. Деянието е извършено през януари 2020 г.

Определението на РС – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, с което на Васил Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK