Рецидивист обра заведение в Стара Загора, съдят го

Снимка: Infomreja.bg

Искат му постоянен арест

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Й.Д., на 27 г., за това, че на 06.12.2023 г. в гр. Казанлък, в условията на опасен рецидив и след използване на взломен способ, е отнел чужди движими вещи – пари 2300 лева, в съучастие с помагачи – 22-годишния Б.Г. и 20-годишната И.И., с намерение противозаконно да ги присвои, без съгласието на собственика. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 т.2 вр.с чл.195 ал.1 т.3 вр с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщават от държавното обвинение.

Установено е, че Й.Д., подпомогнат от Б.Г. и И.И., повредил електрическа плъзгаща врата на заведение за хранене и от чекмедже, ползвано за съхранение, отнел парични средства в размер на 2300 лева. И.И е работила преди в заведението, като сумата била отнета за погасяване на заем.

Й.Д. е осъждан за кражби и грабежи и е изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода от две години и шест месеца през месец май 2022 г. Спрямо обвиняемите Б.Г. и И.И. също са предявени обвинения за кражба и са им наложени мерки за неотклонение „подписка“ и „забрана да напускат пределите на България“.

Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Д.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK