Рецидивист е задържан за грабеж на пари от момиче в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

С постановление на прокурор В.К. е задържан за срок до 72 часа

Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1от НК.

Около 19 ч. на 12.10.2020 г., в района на централния вход на хотел „Интерхотел Сандански“ в гр. Сандански, било нападнато единадесетгодишно момиче. Докато вървяло с приятелката си, чула непознат глас, който казал: „Много хубаво танцуваш“.

Обръщайки се, ученичката видяла непознат мъж, който я доближил и препречил пътя. В следващия момент той започнал да дърпа от ръцете й пари, дадени й малко по-рано от баща й. Успял да сломи съпротивата й и след като отнел сумата от четиридесет лева, избягал в посока към паркинга на хотела.

В хода на разследването по случая извършителят на деянието бил установен още същия ден – четиридесетгодишният В.К. Мъжът е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. Той е с обременено съдебно минало, спрямо него има седемнадесет осъдителни присъди.

С постановление на прокурор В.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, привлечен към наказателна отговорност за извършения от него грабеж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK