Разследват трагичния инцидент с 6 жертви в Добрич

Снимки: Прокуратура

По случая с тежкото пътно произшествие е образувано досъдебно производство

Днес около 3,30 часа на бул. „Добруджа“ в Добрич при пътнотранспортно произшествие са загинали двама от пътуващите в автомобил „Форд“ общо шестима. Зад волана е бил навършилият наскоро 14 години Руслан К. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо са пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

По случая с тежкото пътно произшествие е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

По предварителни данни произшествието с двама загинали е възникнало заради високата и несъобразена скорост. 14-годишното момче губи контрол над колата, завива наляво, преминава през мантинелата и се удря в електрически стълб, който се намира на разделителната ивица. От ударите колата  преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за движение. Всичко това се разиграва на един от основните булеварди в Добрич – „Добруджа“, в посока към площад “Тракийски“ към балчишката бензиностанция в района над агромагазина.

Преди произшествието в автомобила са били общо седем души. Един от компанията е слязъл малко преди катастрофата.

Лекият автомобил бил управляван като служебен от бащата на Руслан, който работел в строителна фирма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което е било посетено лично от окръжния прокурор на Добрич. Неправоспособният водач е отведен в районното управление на МВР в Добрич и малко по-късно днес ще бъде привлечен към наказателна отговорност.

Действията по разследването на тежкото пътнотранспортно произшествие с двама загинали и ранени продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK