Разследват катастрофата край Панчарево, проверява се дали един от водачите е пил

Снимка: Infomreja.bg

Разпитани са свидетели, иззети са три леки автомобила

Прокуратурата с подробности за тежката катастрофа в Панчарево. При инцидента  загина един човек, осем бяха ранени. Седем от пострадалите са под 19 години. Тежкото произшествие стана на 6 септември около 22:00 часа. Разследването се води под надзора и ръководството на Софийската градска прокуратура, съобщава Нова тв.

По първоначалната информация автомобил, движещ се по „Самоковско шосе” в посока София, в района на гребната база „Панчарево”, навлязъл в насрещното платно и ударил движещата се там кола. Тя отскочила и ударила колата отзад.

Загинал е шофьорът на първия автомобил, а 29-годишна жена, пътуваща с него, е ранена. 

Телесни повреди са получили също 18-годишният водач на втория автомобил и пътуващите с него три момичета на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки наранявания са получили 18-годишния водач на третата кола от инцидента и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая, съобщават от прокуратурата.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са три леки автомобила, протоколите за които са внесени от СГП в СГС за одобрение. В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на трупа на починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи. Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK