Разложки бизнесмени развързаха кесиите

снимка: infomreja.bg, архив

От началото на 2012 година, община Разлог е получила близо 23 000 лева дарения, съобщават от пресцентъра на общината. Сумите са преведени по сметката на кметска админстрация от крупни бзнесмени, които от години развиват бизнес в града и региона.

15 000 лева дарение направи термо-СПА  хотел „Римска баня”, село Баня на Община Разлог. Внушителната сума постъпи в сметката на Община Разлог седмица след настъпването на новата година. Добрите взаимоотношения с община Разлог, както и финансовата криза подтикват украинците Владимир Трилисский и Сергрй Заикин, собственици на хотела, да направят дарението с цел подпомагане на Община Разлог. 5 000 лева ще бъдат вложени в изграждането на детска площадка в централната паркова зона на село Баня.  Ще бъдат закупени 350 нови дунапренени матраци за детските градини в общината за 10 000 лева. 100 от новите дунапренени матраци ще бъдат за детската гради в Баня. Останалите 250 ще бъдат разпределени спрямо нуждите в останалите детските градини в  общината. Това стана ясно след проведените срещи и разговори между инж. Красимир Гечрев  кмет на Община Разлог и Емил Пачаджиев управител на термо-СПА  хотел „Римска баня”, село Баня, които съвместно определиха  целевото използване на средствата.

За 3-та поредна година Oбщина Разлог получи дарение от фирма „Матанд” ЕООД с президент Людмил Свиленов. Направеното е дарение е на стойност 2000 лв.  Дарени са 1700 кг. картофи , 82 кг. сирене и 34 кг. кашкавал на Социалния патронаж и Дневния център за стари хора в град Разлог.

Дарение в размер на 5 600 лв. получи кметството в село Долно Драглище. Направеното дарение е от англичанина Джулиян Гарбете за изграждането на детски съоръжения в селото.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев благодари на всички дарители и призна, че в тези трудни времена е похвално, че има хора, които да отделят от собствените си средства за благото на другите.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK