Разложката професионална гимназия с нов реализиран проект по „Еразмус плюс“

Снимки: Община Разлог

РПГ „Никола Стойчев“ с нов реализиран проект по програма „Еразмус плюс“.

Новият проект на РПГ „Никола Стойчев”: „Между видимото и невидимото“- за нематериалното културно наследство от разложкия край в рамките на програма "Еразмус плюс“ обединява сродни училища от Гърция, Кипър, България, Естония, Словения и Литва.

Проектът, чийто координатор е д-р Елена Саянова, има за цел да разработи добри практики по съхраняване и популяризиране на живото наследство в нашите региони. На учители и ученици, и участници в проекта им предстои да проведат проучвания от местния фолклор, стари занаяти, традиционни ястия, обичаи, фестивали и други социални практики.

Благодарение на разнообразните съвместни дейности, изграждане и споделяне на общи концепции, младите хора ще придобият един нов поглед към нашето културно наследство.

Проектът е посветен на Международното десетилетие за сближаване на културите и на Европейската година на културното наследство. 

Първата работна среща бе проведена в Разлог и в нея взеха участие 24 учители и ученици от седем партньорски държави. Проведе се уъркшоп за учениците, които посетиха къща  "Дешка“, а заедно със своите учители посетиха гр. Пловдив, който бе обявен за Европейска столица на културата за 2019 г.

 

КОМЕНТАРИ

marwamahmoudzaki@gmail.com20:38 - 07.01.2019
Имате ли нужда от спешен заем за финансиране на вашия бизнес или за някаква цел? Свържете се с нас сега за бързи и достъпни кредити, които да отговарят на всички бюджети и изисквания: Wattasab 00918147819880 За да се свържете с нас по електронната поща classicglobalfinancelimited@gmail.com Надявам се, че не се колебайте да се свържете с нас за всички ваши искания
mr oscar15:38 - 06.12.2018
Добре дошли, Имате ли спешна нужда от бизнес заем или плащате сметки с лихвен процент от 3%? Ние даваме заем в индивидуални и съвместни инструменти, вариращи от 5 000 до 20 милиона евро максимална продължителност от 1 до 30 години, ако да Контакт с нас по електронна поща: (ecofinance2020@gmail.com) Посетете ни, ако проявявате интерес, чрез: ecofinance2020@gmail.com На Ваше разположение, Г- н Оскар Изпратете ни имейл на адрес: ecofinance2020@gmail.com
`chòra21:27 - 05.12.2018
тези проекти са само за крадене на еврогейски пари...тези от тези гимназии вече се отракаха по присвояването на европарите...малко им са парите от заплатите /работят не повече от 3-4 часа на ден,но за това пък цял следобед дават частни уроци и си пълнят и така дебелите си гушички/..по дебелоочи от тях няма..
Код за сигурност, въведете кода a2g
loading...