Разлог отпразнува 104 години от освобождението си

Снимки: Община Разлог

Разлог отбеляза 104 години от освобождението на града. 

Празникът започна с церемония по вдигане на българския трибагреник, знамето на Европейския съюз и флага на Разлог, под звуците на Духовия оркестър към НЧ „15.09.1903-1909“ и пускане в небето на балони в бели, зелени и червени цветове. 

“Поклон и благоволение към българите, паднали за свобода, защото Освобождението не е дошло даром, то е изстрадано. И днес, 104 години по-късно, град Разлог е един нов, развиващ се, европейски град“, каза в словото си кметът инж. Красимир Герчев.

Той пожела на съгражданите си да бъдат здрави, настойчиви, последователни, обединени и устремени към идеите си - за благото на община Разлог.

Венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха поднесени от името на градоначалника Красимир Герчев, председателя на Общинския съвет д-р Мария Копанарова, кмета на Банско Георги Икономов, политически партии, организации и признателни жители.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи тържествена Света литургия в храма „Свето Благовещение Богородично“. Заедно с отец Янко Русков, отец Димитър Белчин и свещеници от Неврокопската епархия те се помолиха за здраве и благоденствие на град Разлог и неговите жители. 

На днешния празник потребителите на Дома за възрастни с физически увреждания и Защитеното жилище в с. Долно Драглище представиха на специално организиран базар собственоръчно изработени сувенири.

А своя 10-годишен юбилей отбеляза Дневният център за стари хора в Разлог. Социалната услуга, която предоставя центърът, остава една от най-търсените от хора в нужда.

Вече 10 години „Социален патронаж“ - Разлог обслужва социално нуждаещи се хора от цялата община. На тържеството присъства инж. Венцислав Гърменов, зам.-кмет по социалните дейности, който поздрави потребителите и служителите на центъра, а за тяхното настроение се погрижиха певчески и фолклорни групи от читалището в града. 

Празникът на град Разлог приключи с концерт на централния площад. Публиката се наслади на изпълненията на самодейци от община Разлог, както и на фолк певицата Райна и МФГ „Годлевски Великден“. 

Гости в тържествения ден бяха народните представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов, началникът на политическия кабинет на Министерството на земеделието и храните Любен Татарски, кметът на Банско Георги Икономов, кметове на населени места, представители на организации. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK