Разкриват филиал на висше училище в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Предвижда се да бъде създаден филиал на висше учебно заведение в Кюстендил, обяви заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Идеята идва от Инициативен комитет, в който влизат различни общественици, бизнесмени и граждани.

“Става въпрос за обща кауза, важна за всеки кюстендилец, която трябва да бъде увенчана с успешен завършек. Имам уверението на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова - човек, който е наистина отворен и готов да съдейства със своя опит. Ще се опитам да организирам в най-кратки срокове една среща в просветното ведомство, а също така и срещи с хора от Кюстендил, които до този момент са работили в тази насока”, допълни Манолова.

"Този въпрос беше поставян и при предишни правителства. Дори в предизборната кампания за 42-рото Народно събрание, когато имаше предизборен дебат, поискахме това от кандидатите за народни представители. На всички партии и коалиции тогава в предизборните платформи влизаше разкриване на филиал на ВУЗ в Кюстендил. Градът се обезлюдява и това е добра инициатива младите хора да останат тук", коментираха хора от Инициативния комитет.

По думите на Манолова изборът на филиал на висше учебно заведение ще бъде съобразен с насоките за развитие на Кюстендил, а именно като туристически културен и спортен център.

“Такова е желанието и на учениците в региона – туризъм, балнеология и спортна анимация. Има интерес и към специалности, насочени към агробизнеса. Ще се опитаме да осъществим контакти с висши учебни заведения, които имат такава насоченост. Добре е да стъпим върху това, което е правено като контакти и намерения до този момент. Такива разговори са водени с университети в Русе и Свищов, но става въпрос за филиал”, подчерта Манолова.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

eeeee12:08 - 10.09.2013
Не така, нека да се развива града ни, дано идеята бъде доведена до край!
Ко?10:04 - 10.09.2013
Майче, и ти като г-н Гошо тъпото си говориш наизус. За да не се обезлюдява града му трябва работни места, доходи, а не университети.
ОТВРАТЕНА09:17 - 10.09.2013
много ви моля, да спрете сутрин рано да ни плашете със снимката на русия пинчер.Човек не може спокойно да си пие кафето....
човек07:36 - 10.09.2013
Та ние си имахме, но нещо него биде.

FACEBOOK