Разкриха оранжерия с канабис в село Строево

Снимка: МВР

Арестуван е 39-годишен пловдивчанин

Специализираната операция е проведена във вторник като част от мерките за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на пловдивската дирекция на МВР. В хода на действията в частен имот в село Строево криминалисти от РУ-Труд открили специално оборудвана оранжерия с 22 растения от вида на индийския коноп, съобщават от Министерство на вътрешните работи.

При процесуално-следствените действия са иззети електрически уреди и приспособления за поддържане на необходимата влажност и температура, електронна везна, ламинираща машина с фолио за нея, съдове и полиетиленови пликове с различна вместимост, съдържащи суха зелена листна маса.

След справка в Базова научно-техническа лаборатория е установено, че общото количество на конфискуваната марихуана е 2287,92 грама, а по предварителна информация от експертите стойността й възлиза на около 45 хиляди лева.

Като заподозрян за незаконното съхранение на наркотика с цел разпространение със заповед по ЗМВР е задържан 39-годишен пловдивчанин. Образувано е досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК.  С постановление на наблюдаващ делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив мъжът е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Работата по документиране на случая продължава, след изсушаване на иззетите растения предстои да бъде установено и тяхното точно тегло.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK