Разкриха наркооранжерия във Варненско

Снимки: МВР

Задържан е 53-годишен варненец

Мъж пригодил двете си къщи в наркооранжерии бе задържан, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Две наркооранжерии, в селата Николаевка и Осеново, бяха разбити при проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Наркотици“ при ОДМВР-Варна. Акцията бе проведена вчера, късния следобед.

Задържан е 53-годишен варненец, криминално проявен.

По първоначални данни, при проверката на адресите  на мъжа са открити около половин килограм зелена тревиста маса-марихуана. В двете къщи, в горепосочените села, собственост на мъжа, са установени изградени оранжерии с над общо 200 стръка растения, от вида на конопа, с различна височина и стадии на растеж.

Установени са  и оборудвани помещения за отглеждане на растенията. Работата по документиране на престъпната дейност, продължава от служителите на ОДМВР – Варна, под надзора на Окръжна прокуратура.

Служители на РУ Нови пазар извършиха претърсване в частен имот в град Плиска, ползван от 46-годишен мъж от град Шумен. Иззети са около 1300 грама суха зелено кафява маса и около 450 грама зелена маса, по негови данни канабис.

При последвало претърсване в дома му в град Шумен са иззети около 345 грама суха зелено кафява маса, която според обясненията му е също канабис. На основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK