Разцепиха с брадва главата на 17-годишен заради песен

снимка: infomreja.bg, архив

17-годишен младеж от Благоевград е транспортиран в Пирогов със счупен череп, след като бе ударен по главата с брадва, съобщи БГНЕС.

Инцидентът станал към полунощ в ромската „Предел” махала на Благоевград. Компанията на Бойко А. пиела бира в барчето на ул. „Търново” в махалата. Малко преди полунощ възникнал скандал с друга компания заради различни предпочитания каква песен да звучи от уредбата в кръчмата. И понеже страстите били нажежени, боят пламнал.

В настъпилото меле 17-годишния Бойко бил ударен с брадва по главата. Пострадалият младеж имал рани по ръцете при опитите си да се предпзи от ударите по главата. На сигнала за инцидент се отзовали и полицаите от Второ РУП-Благоевград, които блокирали махалата.

С линейка на ЦСМП пострадалият младеж е транспортиран до отделението по хирургия на МБАЛ. Любопитното е, че докато дойде линейката, на Бойко му е направена професионална превръзка тип „чалма” на мястото на инцидента. След линейката с коли и таксита тръгнали около 50-ина роми, които се събрали пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ барабар с невръсни деца.

„Това си е живо убийство”, крещели ромите, което наложило 4 полицейски патрулки да пристигнат пред отделението. Страстите са овладяни, след направените му рентгенови снички и скенер, пострадалият младеж е транспортиран до Пирогов с пукната глава и мозъчно сътресение.

Цяла нощ полицията е работила по изясняване на инцидента, ударилият 17-годишния младеж с брадва е задържан.

 

КОМЕНТАРИ

\\\\13:47 - 22.07.2012
В другата статия за кученцето, което си навехнало крачето ми стана много мъчно ,но за този мангал въобще не ми пука
не таман14:16 - 21.07.2012
Сега този, който е удрял с брадвата, да плати лечението. Плащам солидарно здравни осигуровки заради тези, на които животът иим идва така, че се разболяват. И за себе си по същия начин. Ама някой зорлем да ннамира на докторите работа, пък и да скубе от нашите пари - не съм съгласен. Трябва закон - който увреди преднамерено здравето на някого да плаща и лечението му.
таман10:22 - 21.07.2012
Да им затворят барчето-дават на 17 годишен да пие...стиска ли им на институциите ?
he08:38 - 21.07.2012
mangalite ako gi ostavish na mira she se samoizbiqt, izobshto ne e trqbvalo da hodi policiq

FACEBOOK