Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков не знае кой е бившият вътрешен министър, който разследва КПКОНПИ за пране на пари и съпричастен към осуетяване на наказателно преследване, пише news.bg. "Не знам, трябва да питате прокуратурата, защо питате мене", обърна се Рашков към медиите в парламента.

Той обясни, че съгласно НПК действително има законен повод, който се изразява в това - съобщение в медиите на данни за извършено престъпление. Аз виждам как няколко години - как органът на ГЕРБ и на политическа партия "Българска прокуратурата" в лицето на агенция ПИК как информират погрешно и фалшиво, в много случаи и моето добро име, и това продължава, възмутен е Рашков.

Той не отговори на повече журналистически въпроси.

Бившият вътрешен министър отказа да каже в кулоарите на парламента дали има градинар или не. Като аргумент Рашков каза, че не иска да говори, докато има журналисти от ПИК.

Освен това той обвини медията, че разпространява лъжи и клеветнически твърдения по негов адрес. "Ето ги интригантите в държавата - ето това са, лъжците в държава. Както година и половина написаха, че министърът на вътрешните работи и председателят на държавната агенция "Технически операции били осигурявали средства за подслушване на главния прокурор. Ето това са част от журналистите в държавата, не всички, но ето това са", ядоса се Бойко Рашков.