Ранобудните студенти: Хора, не ни оставяйте сами!

снимка: БГНЕС

Oкупaтори и полиция в сблъсък пред парламента. Участници в протеста срещу кабинета "Орешарски" хвърлят домати по сградата на Народното събрание, освиркват мощно сградата на парламента и продължават да призовават за оставка.

В социалната мрежа фейсбук Ранобудните студенти написаха: Хора, децата ви се нуждаят от вашата подкрепа. Пред НС сме. Не ни оставяйте сами!

По-рано днес около 500 студенти се събраха пред сградата на парламента, съобщава Фрог Нюз. Те излязоха малко след 10:20 ч. от двора на окупирания Ректорат и с пеене на химна стигнаха до Народното събрание. Чуват се скандирания "Оставка веднага!"

Пред входа на катедралата "Св. Ал. Невски" студенти направиха жива верига, за да не пуснат депутатите извън Народното събрание. Полицаи и протестиращи влязоха в сблъсък зад храм-паметника. Един човек е отведен от полицията. Протестиращите не пускат автомобилите на полицията да преминават. На земята има налягали хора.

Сблъсъци имаше и пред Народното събрание. Полицията и жандармерията попречиха на студентите да спират колите на депутатите, които се опитват да си тръгнат от парламента. Парламентът е ограден с метални заграждения. Има засилено полицейско присъствие и жандармерия, както и присъствие на специални части.

Пред сградата на Народното събрание бяха преобърнати два контейнера за боклук. Запален беше малък кош за отпадъци. С преобърнатите контейнери протестиращите се опитват да блокират пътя. Много от тях смятат, че са необходими по-твърди действия, защото досегашните протести не са довели до оставка на правителството.

Около страничния вход на парламента има повече от осем патрулки на жандармерията, които са спрени една до друга. По този начин беше направена стена от патрулките на жандармерията, за да не се виждат депутатите, които влизаха в Народното събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK