Ракетните атаки от Ивицата Газа срещу Израел бяха възобновени

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Това стана след 12-часово прекъсване

Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната част на Израел след 12-часово прекъсване, предаде ДПА.

Последвали са няколко сигнала за тревога за опасност от ракети, обяви израелската армия в канала "Телеграм" днес. Израелските спасителни служби казаха, че за момента не са получени информации за жертви.

Миналата седмица израелската армия обяви, че над 9500 ракети и минометни снаряда са били изстреляни по посока на израелската територия от началото на войната с радикалното палестинско движение "Хамас" в ивицата Газа на 7 октомври. При нападенията са използвани и десетки дронове.

Като цяло ивицата Газа е подложена на непрестанни бомбардировки от страна на Израел, откакто "Хамас" извърши изненадващата си атака на 7 октомври, причинила смъртта на над 1200 граждани на израелска територия. Израелските сухопътни сили навлязоха дълбоко в анклава и конкретно в град Газа.

ДПА отбелязва, че обстрелът по Израел е намалял значително от началото на израелската сухопътна операция в крайбрежната ивица. Израелската армия не уточнява дали в сметките за изстреляните ракети и снаряди са включени тези от териториите на Ливан, Йемен и Сирия.

Според информации от израелските медии общо 4000 ракети са били изстреляни срещу Израел по време на продължилата 50 дни война в ивицата Газа през 2014 г. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK