Спортният министър Радостин Василев дойде в НС на приятелски разговор с напусналите ИТН. Усещам дългата ръка на ДПС. Това заяви Радостин Василев след среща с напусналите ПГ на ИТН. Той призова колегите му да не бъдат наричани отцепили се, съобщава news.bg.

Той разговарял и с други от ИТН. Това са ми колеги, подчерта той. Депутатите не е виждал от дни, последно преди пресконференцията му.

За вота на недоверие посочи, че не може да гадае изхода. Има голяма вероятност и да успее и също толкова голяма вероятност да не успее, посочи Василев. Попитан има ли усещане, че вотът ще успее, Радостин Василев отговори: "Имам усещането за дългата ръка на ДПС."

Не зная дали ПП търси седем души, каза още Василев, като обясни, че напусналите били недоволни от партията си. Това, което се случи, е недоволство с политиката на нашата собствена партия, изтъкна министърът.

Напусналите ИТН щели да гласуват по съвест, стана ясно от думите му. Най-накрая ще могат да гласуват по собствена съвест, отчете спортният министър. Дошъл да си види колегите, след като вече имали стая на независими депутати. Попитан дали е приятел с Тошко Йорданов, Василев отговори: "Тошко е огромен пич, който се разхожда из парламента за последно".

Независимият депутат Николай Радулов беше лаконичен - съмнява се вотът на недоверие да мине.