Радослав Кирев към жителите на Елешница: Нека започнем с диалог и да преминем към работа!

Жителите на Елешница засегнаха темите за състоянието на селото

Кажете проблемите си! Нека да стартираме от това какво искате вие от мен! Нека започнем с диалог и да преминем към работа!

Това заяви кандидатът за кмет на община Разлог – Радослав Кирев, който се срещна с жители на село Елешница.

Изправям се пред вас – не като поредният кандидат с обещания, а за да проведем разговор - разговор за бъдещето! Какво заедно да направим през следващите 4 години, както искате вие от мен, защото вие сте моите работодатели! За мен властта не е самоцел. За мен изборите са надпревара между личности. А битката пък е общината да се промени към по-добро! Промяната започва от начина на управление на общината – прекратяване на феодализма. Вие сте тези, които трябва да управлявате! Тези, които трябва да изискват! Тези, които трябва да държат сметка! Искам да имаме диалог! Имаме проблеми, особено в населените места на общината ни! Боли ме за всичко, което зная – няма млади хора, стопява се населението, а оттам и детската градина, оттам училището, така изчезват и самите села. Много хора предпочетоха чужбина, но тази тенденция може да се преобърне. Това ще се случи с добра социална политика, добра среда за инвеститори. Имаме план и той е изпълним. Ще работим за вас и с вас!, каза Кирев пред елешничани.

На срещата бяха и председателя на БСП-Разлог, Емил Колевичин, както и кандидати за общински съветници.

Всички искате местните избори да донесат положителна промяна – а тя тръгва както и местния кмет, така и от общинския. Елешница бе едно от най-развитите населени места в общината. Имаме желание обаче и ръководителят на община Разлог трябва да бъде променен – за да се сложи рестарт, за да се положат основите на нещо положително! Решихме да издигнем Радослав Кирев за кмет, защото той не е обвързан политически, не е обременен с партийни принадлежности. Той идва като собственик на частен бизнес, това му дава изключителен опит! Той е финансово обезпечен и това е плюсът!, каза Колевичин.

Кирев подчерта, че Елешница има прекрасни дадености, които трябва да се реновират, развият и промотират.

Работата на кмета е да работи за другите, а не за себе си!

Кирев отново подчерта, че е огромен проблем липсата на социален патронаж в селото.

Той коментира, че обещанията за асфалтиране на улиците не трябва да бъдат поставяни, а да са част от рутинната работа на кмета.

Жителите на Елешница засегнаха темите за състоянието на селото преди 20 години и сега, за апатията на хората да гласуват, тъй като се чувстват лъгани и демотивирани.

Хората споделиха, че искат изоставените обществени сгради да бъдат реновирани или съборени, за да не се превръщат в „гробище“ за отпадъци.

Ние сме инвеститорите, които да работят за нашия дом, каза жител на Елешница, който сподели, че трябва да се промени културата в обществото, а това ще се случи, ако има добра мотивация.

Коментирана бе и темата за европейските средства, които не достигат сякаш до малките населени места.

На срещата дискутираха още превръщането на Елешница в „туристически център“, което е обещавано на хората през годините, но всички жителите търсят работа в околните курорти, тъй като няма работа в селото, а причината – огромни административни тежести върху потенциалните инвеститори от страна.

Подчертана бе и важността на общинските съветници в местния парламент за взимане на решения, които определят бъдещето на общината, а не своите облаги.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK