Радев се среща на консултации с ГЕРБ в сряда, Дончев потвърди присъствие

Снимка: Infomreja.bg

Това съобщиха от Президентството

В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.

На 26 октомври, сряда, от 13.00 часа държавният глава ще проведе консултации с парламентарната група на  ГЕРБ-СДС.

Това съобщиха от Президентството.

От ГЕРБ-СДС ще отидат на консултациите при президента Румен Радев утре - сряда. Това обяви Томислав Дончев от партията в кулоарите на парламента. Като правилно той определи решението на държавния глава да не бърза с раздаването на мандатите, пише Нова.

„На този парламент трябва да се даде шанс. В противен случай - опцията „бързи избори” би възпроизвела сегашната ситуация и бихме били поставени пред същите задачи, като в момента”, добави той. 

Дончев уточни, че пред парламента има спешни задачи - бюджетът, списъкът със закони, свързани с Плана за възстановяване, както и антикризисните мерки.

Относно възможността за съставяне на кабинет с първия мандат, каза: „Партиите трябва да се подредят в името на общи цели, които да преследват. В момента такова подреждане няма. Дали е възможно - трудно, все още не считам, че е невъзможно”, добави Дончев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK