Радев: Привличането на стратегически инвестиции изисква обединените усилия на всички

Снимка: Президентство

Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с министъра на икономиката Богдан Богданов

Привличането на стратегически инвестиции изисква обединяването на усилията на всички институции, подкрепа и гаранции от най-високо политическо ниво и това е кауза, за която президентската институция не е преставала да работи. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с министъра на икономиката Богдан Богданов, на която го запозна с наскоро проведените от него разговори на най-високо политическо ниво за привличането на стратегически инвестиции у нас.

Държавният глава поздрави Богдан Богданов за работата му начело на Българската агенция за инвестиции в рамките на мандата на последното служебно правителство, когато бе създадена една от най-големите икономически зони на Балканите – в Доброславци. Проектът дава възможности за мащабни инвестиции в областта на зелената икономика, автомобилната индустрия и електрическата мобилност.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов заяви, че работата по ключови за България проекти продължава и положените усилия в тази насока следва да бъдат надградени. Той постави акцент върху необходимостта от осигуряването на предвидимост за бизнеса, за да бъдат реализирани потенциалните инвестиционни намерения.

Богданов благодари на президента за посещението му на проведения наскоро Международен панаир в Солун, в който страната ни бе почетна страна участник, съобщават от Прессекретариата на президента. Той открои и приноса на служебното правителство, президентската институция и Министерството на икономиката и индустрията за организацията на българското участие в международното търговско изложение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK