Радев: Налице са основателни съмнения, че приоритет на управляващите са печалбите

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви президентът, запитан за протестите срещу подготвените от управляващите Териториални планове за справедлив преход

Налице са основателни съмнения, че приоритетът на управляващите са печалбите на приближени фирми, а не гарантирането на трудовата заетост във въглищните региони и устойчивостта на българската енергетика. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив, запитан за протестите срещу подготвените от управляващите Териториални планове за справедлив преход за въглищните региони - Стара Загора, Кюстендил и Перник.

Държавният глава добави, че налице са също и основателни съмнения, че „крамолите в управляващата коалиция са за порциите от европейските пари, а не заради интересите на хората", съобщават от прессекретариата на президента.

 „Единственият начин да се разсеят тези съмнения и плановете за справедлив преход да оправдаят името си е управляващите да дадат ясни гаранции за осигуряването на трудовата заетост в регионите, за устойчивостта на българската енергетика, за съхранение в максимална степен на нейната автономност и при голяма прозрачност“, заяви президентът.

По думите му такива гаранции от управляващите в момента липсват.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK