Радев: Липсата на единна опозиция ще бъде пагубно за демокрацията

Снимка: Прессекретариат

Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оттеглената оставка от лидера на БСП, Корнелия Нинова.

Държавният глава добави, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Румен Радев беше в село Труд, където участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица“.

Запитан какво очаква от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

Помолен да коментира призива на митрополит на Николай за въвеждането на вероучение в българските училища, държавният глава посочи, че темата следва да се разгледа от съответните институции и да се използва опитът в Европейския съюз.

„Има място за такъв дебат. Децата растат и научават за религията не от училище – това са важни въпроси. Научават за нашите традиционни православни ценности също не от училище. В училище могат да бъдат изучавани такива неща. Но това е един сериозен дебат, който трябва да бъде обмислен“, посочи още Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK