Радев: Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност

Снимка: Президентство

„Има риск от миграционни потоци с потенциално проникване на членове на терористични организации”, добави той

Към момента няма пряка заплаха за националната сигурност, но остават в сила предприетите от правителството мерки за превенция на риска. В същото време е налице тенденция за влошаване на средата на сигурност в резултат на военните действия в Израел, продължаващата война в Украйна, кризите в Сирия и Южен Кавказ, растящото напрежение в Западните Балкани, които изправят страната ни пред нови предизвикателства. Това коментира президентът Румен Радев след края на Консултативната среща на „Дондуков” 2, пише Нова тв.

„Ескалацията на въоръжения сблъсък между „Хизбула” и Израел и въвличането на нови участници увеличава риска от засилени миграционни потоци към страната ни с потенциално проникване на членове на терористични организации.

Анализът на текущите в момента военни конфликти ясно показва все по-широкото прилагане на технологии и решения, на продукти с военна и гражданска употреба, позволяващи съвсем нови способи за бойни действия и водещи до сериозни асиметрични ефекти”, добави държавният глава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK