Радев: БСП не бърза да поставя червени линии

Снимка: Infomreja.bg

За мандата: Не съм се ръководил от скандала с Nexo

Служебният кабинет прави максималното да оползотвори всички възможности пред него, така че да работи добре в името на България. Политиката като изкуство да се оползотворяват възможности, би трябвало да се следва от всички останали правителства. Това заяви президентът в отговор на журналистически въпрос, свързан с възможностите за приемственост при следващ редовен кабинет.

На въпрос за избора му да връчи третия мандат на парламентарната група на „БСП за България“ държавният глава подчерта, че е търсил партията, която има най-голям шанс да състави правителство. По думите му формацията е съхранила диалога, не е побързала да поставя червени линии и в много случаи е показала, че е готова на компромис и решения, които да са общи за голяма част от партиите в парламента.  Румен Радев посочи и че в решението си не се е ръководил от разкритията на прокуратурата за „Нексо“. „Но наистина този казус има потенциала да повлияе върху едно бъдещо правителство с мандат на „Демократична България“, подчерта още президентът.

В отговор на въпрос за възможностите за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост президентът Радев подчерта, че процесът ще бъде изключително сложен и служебното правителство трябва внимателно да обмисли по какъв начин и с какви аргументи ще подходи към него, така че да постигне успех, съобщават от прессекретариата на президенството.

Държавният глава участва в кръгла маса на тема „Българската енергетика – Стратегия ‪2023-2053“, организирана от Министерството на енергетиката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK