Работник пострада след запалване в завод за производство на лекарства

Снимка: Infomreja.bg

Той е с 20% изгаряния

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора сe извършва разследване по досъдебно производство за престъпление по чл.134, ал.1 от Наказателния кодекс  – за това, че на 05.12.2023 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е причинена средна телесна повреда на 26-годишен мъж при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност – трудова злополука.

На 05.12.2023 г. малко преди полунощ в завод за производство на лекарства в гр. Казанлък, при работа с реактор за разреждане, се е получило запалване и физическо възпламеняване на продукт. Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място. Вследствие на това е пострадал един от работниците, мъж на 26 г., като според първоначалните данни той е получил около 20% изгаряния, съобщават от държавното обвинение.

Пострадалият е откаран за лечение в Клиника по изгаряния в гр. Пловдив. Две други работнички са получили леки изгаряния по ръцете и главата. Те са прегледани от лекар и освободени. Незабавно са започнали действия по разследването, иззети за документи, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието и е извършен оглед. Срокът за разследване по досъдебното производство е двумесечен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK