Работник пострада при трудова злополука в новоизграждащия се тунел "Железница"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мъжът е с разкъсани ставни връзки на коляното

Работник пострада при трудова злополука на новоизграждащия се тунел "Железница" от магистрала "Струма".

Инцидентът е станал по време на нощната смяна срещу сряда, 12-и февруари. Сигналът е подаден на телефон 112 в 01.56 ч. вчера.

Мъжът заедно със свои колеги монтирал арматурна мрежа за укрепване на стените в самия тунел. В този момент върху него се свлякла земна маса, която затрупала краката му, каза за ИНФОМРЕЖА директорът на Инспекцията по труда в Благоевград - Славянска Симитчийска. 

Пострадалият е получил разкъсване на ставните връзки на едното коляно и е транспортиран в отделението по ортопедия на МБАЛ-Благоевград. Няма опасност за живота му.

"Въпросният служител е имал трудов договор, ползвал е и задължителното работно облекло и защитни средства", допълни Симитчийска.

Инспекцията по труда вече е извършила проверка на място, през следващата седмица ще е готов и протоколът с предписанията за фирмата, която отговаря за строителния обект.

Тунел „Железница“ е с дължина 2,28 км и е най-дългият, изграждан досега у нас. Съоръжението се строи по австрийски метод и включва обслужващ тунелен път при южния портал. Крайният срок за приключването му е 2022 г., а инвестицията е в размер на 222,4 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK