"Работилници за родители" отварят врати в Гоце Делчев и Мусомища

снимка: infomreja.bg, архив

Читалище „Просвета-1865” и община Гоце Делчев стартират отново курсове за родители по проекта "Да пораснем заедно - работилница за родители". Две училища - в Гоце Делчев и с. Мусомища, ще заработят с желаещите родители да посещават безплатния курс от 1 ноември.

В "родителските работилници" ще се провеждат полезни курсове веднъж седмично по два часа, за Гоце Делчев в читалище „Просвета", за Мусомища в читалище "Никола Й. Вапцаров".

От администрацията в Гоце Делчев поясниха, че това са групи, в които родители на подрастващи ще обсъждат важни теми за възпитанието и отглеждането на децата, като темите на всяка работилница ще бъдат различни. Сред тях са: ”Родителите на 21-ви век”, ”Четирите стълба на родителството", ”Изслушването –важно умение на родителството”, „Как детето учи за света около себе си".

Методиката е разработена от УНИЦЕФ и включва преди всичко интерактивни и съвременни методи, кратки филми, дискусии, презентации, групова работа и различни игри. Целта е всички обсъждани техники и модели на възпитание и общуване родителите да използват за правилното възпитание и общуване с децата си.

Основната цел на проекта "Да пораснем заедн - работилница за родители" е да се подпомогне ранното детско развитие като се базира на идеята ,че родителите са най- важните хора в живота на децата особено през първите 4-5 години.

От двете читалища и общинската администрация в Гоце Делчев заявиха, че желаещите родители да обогатят опита си със съвременните методи на възпитание и общуване, които налага настоящото съвремие, могат да подадат молбите си за участие в полезните за младите семейства „работилници за родители" до 28 октомври в читалищата в Гоце Делчев и с. Мусомища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//