Работи се по различни версии за взрива в склада за боеприпаси в Карнобат

Снимка: МВР

„Ще се сформира екип от всички служби, които са ангажирани със случая“

Работи се по различни версии за взрива в склада за боеприпаси в Карнобат. Това съобщи в интервю за БНР вътрешният министър Калин Стоянов.

"В района на град Карнобат се чуват взривове, като преди тях се е видяла и огромна светлина, която идва от възпламеняването на нещо. Впоследствие се установи, че е възникнал пожар и оттам са произлезли множество взривове в един от складовете, в който се съхранява готова продукция на господин Гебрев. Тук е хубаво да се спомене това, че миналата година горе-долу по същото време имаше идентични взривове и идентични случаи".

Днес ще стане ясно дали разследването по случая ще бъде поето от Националната следствена служба, допълни вътрешният министър:

"Предстои започване на процесуално-следствени действия, тъй като по протокол трябва да измине определен период от време след последните взривове, които са чути. Днес ще бъде взето решение дали производството ще бъде поето лично от Националната следствена служба. Ще се сформира екип от всички служби, които са ангажирани със случая. Работи се по няколко версии, доколкото ми е известно и към момента, но след като влезнат службите на територията, където са били взривовете, може да имаме повече информация".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK